Kurv

Fri fragt til pakkeshop ved køb over 399 kr.

Skægpleje

Tag et par gode råd med på vejen, så får du det meste ud af vores produkter – og den bedste pleje til dit skæg.

Check også vores instagram @nordicgrooming

Skægolie bruges typisk om morgenen, om aftenen eller både og.
Din hud producerer naturlige olier som nærer dit skæg, men når hårene vokser sig længere skal de ofte bruge lidt hjælp for ikke at blive tørre (som er grunden til mange oplever kløe og tør hud når de gror sit skæg ud.) 
Påfør 2-6 dråber (afhængigt af skæggets størrelse) og varm olien op i håndfladerne. 

Fordel olien jævnt i skægget (Helst fugtigt) og vær ekstra opmærksom på at nå ind til huden under hårene.
Dit skæg skal føles blødt men ikke fedtet – find den rigtige mængde til netop dig.

Afslut evt. med en kam eller børste.

Trods navnet er skægolie primært til huden under. En sund og hydreret hud under dit skæg sørger for optimal vækst, undgår kløe og gør dit skæg mere medgørligt at arbejde med… samt lettere at style. 

Tænk på balm som hårvoks – til dit skæg. Balm kan tæmme vilde hår, lægge dem ned så du ikke ligner en vildmand og tilføjer samtidig tekstur og glans.

Varm ønsket mængde godt op i håndfladerne og fordel det i skægget mens du sætter det som ønsket. Mange foretrækker at skægget er fugtigt (men ikke dryppende vådt) når du styler.

En god balm har de samme nærende egenskaber som en olie har, men den giver også hold som lader dig style dit skæg i ønsket facon. Nordic Groomings kombination af gode råvarer sørger for at dit skæg ikke bliver tørt ila. dagen, uden at gå på kompromis med hold. 

Beard balm og beard wax tjener det samme formål: at style dit skæg. 

Den primære forskel er mængden af bivoks i produktet, som afgør hvor hård balmen/voksen bliver. Vi har valgt at kalde vores hårdeste variant for “Beard Wax”.
En hård masse giver typisk bedre hold, men er også sværere at arbejde med. (hvis du har købt et af vores kits kan du med fordel bruge guitarplekteret til at få det ud)

Vi anbefaler, som udgangspunkt, balm til de små-mellemstore skæg, da balmen er nem at arbejde med og lader dig style til ønsket resultat. 

Vi anbefaler, som udgangspunkt, Beard wax til de store skæg, eller hvis man ønsker mere kontrol og hold.
Wax er en anelse sværere at få ud af bøtten og kræver at du varmer den rigtig godt op i håndfladerne før du styler – men vi garanter at skægget sidder som ønsket – længere. 

Du har helt sikkert hørt din kæreste snakke om hårkure.
Beard butter er det samme, til skæg. 

Beard butter er oftest en kombination af mangosmør, sheasmør, avocadosmør, kokossmør og en række nærende olier.

En god beard butter bruges ikke til styling, men til at blødgøre skæg.
Hvis du døjer med tørt skæg (måske særlig om vinteren, eller hvis dit arbejde kræver hyppig vask) kan forskellen med en god beard butter være nat og dag. 
Vi anbefaler at bruge beard butter lige før sengetid så de langsomtoptagende olier kan virke hele natten. Gentag et par gange om ugen efter behov for at tilføre glans, styrke og fugt til dit skæg – som vil opleves markant nemmere at arbejde med. 

Du kan skylle dit skæg så ofte du vil, men varmt vand åbner dine porer og trækker naturlige olier ud. Derfor vil du opleve gode resultater ved at holde nogle af dine skyl til den kolde hane.

Skyl dit skæg igennem, tør let med et håndklæde og påfør skægolie mens dit skæg er fugtigt (men ikke dryppende vådt!).
Lad oljen sidde kortvarigt, før du børster igennem med en kam eller børste.

Hvis du døjer med tørt skæg kan du herefter, med fordel, bruge Nordic Grooming’s Beard Butter. Hvis dit skæg er særligt tørt, fra naturens side, eller ila. Vinterhalvåret, kan forskellen med en god Beard Butter være nat og dag. Du vil opleve et meget mere føjeligt skæg om morgenen, som i længden vil vokse sig sundere og fyldigere.

Du kan skylle dit skæg så ofte du vil, men varmt vand åbner dine porer og trækker naturlige olier ud. Derfor vil du opleve gode resultater ved at holde nogle af dine skyl til den kolde hane.
Skyl dit skæg igennem (og resten af ansigtet for den sags skyld!)

Tør let med et håndklæde og påfør skægolie mens dit skæg er fugtigt (men ikke dryppende vådt!).

Børst forsigtigt igennem med en kam eller børste.
Hvis du er til det rå, lidt utæmmede look er du klar til dagen her.

Hvis du ønsker et lidt mere raffineret skæg der ikke står i alle retninger så snart du træder ud af døren – brug Beard Balm eller Beard Wax. Brug fingerspidser eller negle til at få balmen ud og dæk en tommelfingernegl (plus/minus afhængig af skæggets størrelse). 

Sørg for at varme balmen godt op i håndfladerne. 
Fordel balmen jævnt i dit skæg mens du styler og afslut evt med at børste let.
…Done!

Har du behov for endnu mere hold kan du bruge et par sprays fra vores “Sea Salt Spray”. Saltvandet giver skægget en smule tekstur, samtidig som det binder hårene sammen – Ligesom når du har været på stranden en hel dag og håret sidder glimrende (helt af sig selv)

“Er skægshampo ikke bare et branding-trick for at sælge dyrere sæbe?”

Et relevant spørgsmål – men desværre nej. Din ansigtsbehåring og hår er to meget forskellige typer hår. For de fleste af os er ansigtsbehåring meget tørrere, skrøbeligere og stivere end håret på hovedet. Når vi vasker håret renser det mange naturlige olier ud og shampoo til almindeligt hår er ofte alt for voldsomt, hvilket efterlader skægget ekstra tørt og filtret. Nordic Grooming sælger ikke endnu Shampoo og Balsam til skæg, men vi anbefaler at finde en som er udviklet til formålet og er mild.

Det korte svar: 1-4 gange pr. 2 uger.

Hvis du har et kontorarbejde, går til træning 3 gange om ugen og ellers ikke bor i et område der hærges af sandstorm kan du slippe af sted med at vaske dit skæg med shampoo ca 1 gang om ugen.

Arbejder du i industri, savsmuld, glasuld, støv, dyr e.l bør du vaske det oftere, og i nogle tilfælde dagligt.

I så fald anbefales en ekstra mild skæg-shampoo som ikke trækker alle de naturlige olier ud ved vask. Påfør altid skægolie efter vask.

Hvis du har sart hud og plages af eksem, urenheder, betændte hårsække e.l, er det vigtigt at undgå parfumerede produkter. Koncentrationen af æteriske olier i vores produkter er minimal og du bør kunne bruge dem alle trygt.
For særligt udsat hud kan vores basis Beard Oil (netural), samt Beard Butter anbefales. Disse indeholder ingen duft, er 100% naturprodukter og er tilsat Aprikoskerne olie, som har en bevist positiv effekt i bekæmpningen af hudplager. Hvis du stadig er i tvivl er du altid velkommen til at kontakte os på [email protected].

Uanset hvordan vi vender og drejer den er genetik den allerstørste faktor for vores skægs udseende.

Den anden faktor er generel sundhed, kost, søvn og aktivitetsniveau. En sund hud gror sundt et skæg. 

Den tredje faktor er grooming produkter og vores rutiner for vedligehold. Vil en god skægolie få dig til at ligne Gandalf over natten? -nej det vil den ikke, desværre – men du kan komme rigtig langt med en minimal indsats; og hvem vil ikke gerne have et bedre skæg? 

De gode nyheder er at vores skæg fortsætter med at udvikle sig hele tiden, så tid (og gode produkter) er dine bedste allierede ift. at nå dit mål. 

Det engelske term “Terminal Growth” bruges til at beskrive hår på kroppen der ikke bliver længere. Det er genetisk bestemt og varierer voldsomt fra person til person. 

Vores skæg (og hår for den sags skyld) har en livscyklus, hvor skægget vokser fra hårsækken indtil det på et tidspunkt falder ud helt af sig selv. Derfor vil du altid se et par løse hår efter du har børstet dit skæg – det er helt normalt. 

For folk flest ligger denne længde mellem 1 og 3 års skægvækst. 
Dit hår på armene/benene stopper med at vokse på et tidspunkt, og dit skæg fungerer på samme måde. Nogle hår falder ud, og nye tager dets plads. 

Vores ypperste mål med gode produkter er at sikre at skægget får lov til at falde ud helt naturligt, og ikke som konsekvens af manglende vedligehold/næring. 

Selvom Terminal Growth er reelt må du ikke tro at det nåes hurtigt. Så snart dit skæg vokser ned over ansigtet kan væksten føles meget langsom.
Husk, tid og gode produkter er dine bedste allierede.

Skægpleje

Se med her for at få inspiration til hvordan de forskellige produkter kan bruges, i kombination, til at style et skæg der sidder skarpt hele dagen.

Hvis man ønsker et mere raffineret udseende kan man, med fordel, gå efter med en børste efterfølgende.